17 május, 2024

Digitális Európa program (DIGITAL) lehetőségek

 

A Digitális Európa program (DIGITAL) az Európai Unió kezdeményezése, melynek célja, hogy elősegítse a digitális technológiák szélesebb körű elterjedését polgárok, vállalkozások és a közigazgatás számára. A finanszírozási  program  a digitális gazdaság és társadalom megvalósítását támogatja 2021 és 2027 között.

Öt kulcsfontosságú kapacitásterületen támogat projekteket: 

  1. a szuper-számítástechnika, 
  2. mesterséges intelligencia,
  3. kiberbiztonság,
  4. fejlett digitális készségek, 
  5. digitális technológiák széles körű használatának biztosítása a gazdaság és a társadalom egészében, többek között a digitális innovációs központokon keresztül. 

A (folyó árakon) 7,5 milliárd eurós tervezett teljes költségvetéssel rendelkező program célja a gazdasági fellendülés felgyorsítása, valamint az európai társadalom és gazdaság digitális átalakulásának alakítása, ami mindenki, de különösen a kis- és középvállalkozások számára előnyökkel jár.

DIGITAL program Partnerkeresési felület, ahogy látható  (2024-ben) 56 magyar szervezet vesz részt, de természetesen más országokból is lehet együttműködőket találni.

Az Európa digitális stratégia kialakításában is részt lehet venni, ennek alapillérei

  1. „3C hálózat” létrehozása – Összekapcsolt, együttműködő számítástechnika
  2. Egységesen szabályozott digitális piac megvalósítása
  3. Biztonságos és ellenálló digitális infrastruktúrák 
 
Európa áttekintés


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

European Funds for enterprises and projects

In order to get EU funding, one needs to follow certain rules and procedures. This is inevitable – we need to make sure that every euro is ...