18 január, 2024

Kreatív növényhasználat - Herbáció

Ehető vadnövényekből sokféle féle él Magyarországon, de fogyasztásuk nem jellemző, emiatt jókora nemzetgazdasági értéket pazarolunk el. Begyűjtésük, felhasználásuk híján sajnos erőforrásokat hagyunk elveszni. A méhlegelők nem csak a méheknek és rovaroknak előnyösek, de sok növény bátran fogyasztható előnyös hatásai miatt.  A vadnövények fogyasztása előnyös a szerény anyagi körülmények között élőknek, hiszen ingyen juthat így vadzöldség-gyümölcs a konyhára, ezen alapanyagok beszerzése nem terheli a családi költségvetést. Aki megteheti, hogy minden zöldséget-gyümölcsöt megvásároljon annak is előnyös a vadnövények fogyasztása – mert így ingyen „bio” minőségű konyhai alapanyaghoz jut. 

Vadon termő növények konyhai és házi-gyógyászati használata hasznos mindenki számára, hiszen ingyenesen juthatunk tiszta, vegyszermentes alapanyagokhoz, melyeket a természet megtermel, csak megfelelő időben kell betakarítani.

virágok - százszorszép

A Kauten Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy növényekből elkészíthető különleges és népigyógyászati recepteket gyűjtsön a világ minden tájáról. A mai iparosodott világunkban ahol élelmiszereinket is iparszerűen állítják elő egyre fontosabb, hogy ezek a napjainkban már néprajzi-relikvia számba menő különleges recepteket megőrizzük az utókornak. A szervezet névadója Kauten Mihály (1837-1902) lelkész volt Kétegyházán (ahol az alapítvány székhelye is van), aki a tuberkulózist tapasztalati úton előállított fenyőkivonatával gyógyította, már akkor, amikor e betegségnek az okát még nem ismerték.

Herbáció: az alapítvány gondozásában jelenik meg a népi gyógyreceptek és kreatív növényhasználók magazinja negyedévente, 64 oldalon. A HERBÁCIÓ magazinnak eddig 70 füzete, 10 tematikus különszáma jelent meg és három könyve (Segítőkész növényvilág és Tartósítás régi módszerekkel és Gyógynövényes üdítőitalok készítése). A korábbi lapszámok visszamenőleg is megrendelhetők 500 Ft/db áron, számítógépes DVD-re írva pdf formában mindegyik, illetve amiből van papír alapú is, az hagyományos magazin formában is kérhető.

A Geo Marketing Partner támogatja az alapítvány megjelenését, céljainak elérését a virtuális térben. A nyári időszakban több videó kerül a Herbáció Youtube csatornára feltöltésre.


 


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

WHY important - Search intent in SEO

  Search intent , also known as user intent, is all about understanding the why behind a search query. In SEO, it's crucial to figuring...