23 április, 2024

Fenntartható város marketing - Cool Miskolc

 A °coolmiskolc kezdeményezés célja, hogy Miskolc meg tudjon felelni a klímaváltozás kihívásainak: legyen élhető, fenntartható, szerethető, egészséges, biztonságos, okos, alkalmazkodóképes zöld város.

Ezt lehetővé teszi hogy Miskolc bekerült az Európia Unió azon 100 városa közé, amelyek részt vehetnek a klímasemleges és intelligens városok misszióban.

Budapest Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterve 2015-höz képest 2030-ra 40 százalékkal igyekszik csökkenteni a kibocsátást. Pécs klímasemleges víziója szintén  az energiabiztonságra és az üvegházhatású gázkibocsátásra fókuszál. Az épületek energiaellátásán és a hidrogéngazdaság fejlesztésén kívül a város a zöldterületek megóvását is célul tűzte ki. Miskolcnak pedig szintén van elfogadott klímastratégiája.


Néhány pont, amivel a Geo Marketing Partner kapcsolódni tud a Miskolc jobbításához.

#1 Fehér tetők, világos útburkolat  - a városi hőszigetek, kánikula csökkentésére az USA-ban elterjedten alkalmaznak fehér illetve fényvisszaverő cserepeket, lemezeket. A légkondicionálás csökkenésével az energiafelhasználás csökken, a növényzetet sem kell annyit locsolni. Fizikailag a napfény visszeverődik, így nem alakul hővé (albedó). HOGYAN oldható meg? Figyelemfelhívás, elismerés, dolomit keverése az aszfaltba, felújításoknál figyelembe vétel.

#2 Okos város koncepció alkalmazása a helyi (fenntarthatósági) közösségépítésben:
A meglévő digitális, virtuális felületek lehetőségeinek kiaknázása az életkörülmények javításáért, szomszédsági szintű megoldások megvalósításáért. Ezek a felületek alapvetően ingyenesek és nyitottak, testre szabhatóak. HOGYAN oldható meg? Összegyűjteni a városrészi FB csoportok használatát; Miutcánk.hu közösségi oldal használata; Google térkép és OpenStreetMap frissítése; stb.

#3 Városközi nemzetközi kapcsolatok erősítése - adott idegen nyelven beszélő polgáraink vállalhatnak egy-egy programban résztvevő város nyomon követését, érdekességek, hasznos részletek megosztását. A Egyetem Kommunikáció szakos hallgatóit is be lehet vonni, illetve vannak idegen nyelvű klubok (Szabó Lőrinc Könyvtár, Francia Intézet, stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

WHY important - Search intent in SEO

  Search intent , also known as user intent, is all about understanding the why behind a search query. In SEO, it's crucial to figuring...