08 december, 2023

A hatékony reklám 6 - hat pontja

Mitől lesz egy reklám, hirdetés hatékony illetve eredményes? Ebben az összefoglalóban segítséget kaphatsz hogy reklámozz profin.

Milyen a hatékony reklám? 

  1. Célzott

  2. Emlékezetes

  3. Értékes

  4. Hihető

  5. Mérhető

  6. Költséghatékony

 

Lássuk a részleteket:

1. Célzott:

A reklám célközönségének a megfelelő embereknek kell szólnia. A reklámozónak tudnia kell, hogy kiket akar megszólítani, és a reklámnak ennek megfelelően kell elkészülnie. Például, ha egy reklámozó egy új autót hirdet, akkor a reklámnak olyan embereknek kell szólnia, akik érdeklődnek az autók iránt, és akiknek van pénzük arra, hogy egy új autót vásároljanak.

2. Emlékezetes:

A reklámnak meg kell maradnia a célközönség emlékezetében. Ehhez figyelemfelkeltőnek, kreatívnak és egyedinek kell lennie. A reklámnak olyannak kell lennie, hogy a célközönség emlékezzen rá, és hogy azt gondolja: "Ez a reklám segített, élvezetes volt."

3. Értékes:

A reklámnak értéket kell nyújtania a célközönség számára. Ez lehet információ, szórakoztatás, vagy akár érzelmi töltet is. A reklámnak olyannak kell lennie, hogy a célközönség azt gondolja: "Ez a reklám hasznos volt számomra."

4. Hihető:

A reklámnak hitelesnek kell lennie. A célközönségnek meg kell győződnie arról, hogy a reklámozó azt mondja, amit gondol, és amit tesz. A reklámnak olyannak kell lennie, hogy aki látta, azt gondolja: "Ez a reklám hiteles, igazat állít."

5. Mérhető:

A reklám hatékonyságát mérni kell. Ez segít a reklámozónak abban, hogy megtudja, hogy a reklám eléri-e a célját. A reklámozónak olyan méréseket kell használnia, amelyek megmutatják, hogy a reklám hogyan befolyásolja a célközönség viselkedését. Például, ha egy reklámozó egy új autót hirdet, akkor a reklámozó mérheti, hogy hány ember látogatja meg a weboldalukat, miután meglátta a reklámot.

6. Költséghatékony:

A reklámnak költséghatékonynak kell lennie. A reklámozónak meg kell találnia azokat a módszereket, amelyekkel a célközönség elérését a lehető legkisebb költséggel érheti el. Például, ha egy reklámozó egy új autót hirdet,az autópályák mentén tegye ki hirdetését, ne pedig nemzeti parkok mellé. De akár autópálya pihenőkben is terjeszthet reklámanyagokat.

Rövid összefoglaló:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

WHY important - Search intent in SEO

  Search intent , also known as user intent, is all about understanding the why behind a search query. In SEO, it's crucial to figuring...