26 november, 2023

Saját weblapunk kezelése a Google keresésben

Tudtad hogy a rólad szóló, rád vonatkozó adatokat könnyen befolyásolhatod a  Google keresésben? A SEO - kereső optimalizálás fontos része a saját helyezésünk és ránk vonatkozó találatok rendszeres ellenőrzése, értékelése.

Lehetséges már a Google keresőben is igazolni, hogy te vagy az egy adott weboldal képviselője, és így lehetségesség válik a hibás és régi információkat kiszűrni a találatokból.

A kereső találatok kezelését a "Google Search" felületen lehet elvégezni.

 

Mit csinálhatok pontosan a Google Search keresési találat befolyásolás során? 

A Search Console a következő műveletekhez kínál eszközöket és összegző jelentéseket:

  • Annak megerősítése, hogy a Google megtalálja és feltérképezi webhelyét.
  • Az indexelési problémák kijavítása és az új vagy frissített tartalom újraindexelésének kérése.
  • A webhelyére vonatkozó Google keresési forgalmi adatok megtekintése: milyen gyakran jelenik meg webhelye a Google keresőben, mely keresési lekérdezések mutatják webhelyét, milyen gyakran kattintanak a keresők az adott lekérdezésekre, és így tovább.
  • Figyelmeztetéseket kaphat, ha a Google indexelési, spam- vagy egyéb problémákat észlel webhelyén.
  • Megmutatja, hogy mely webhelyek hivatkoznak az Ön webhelyére. 
 
Google keresés találatok

Hogyan szerezhetek hitelesítést a Google keresőben?

 Ellenőrzési jogosultság lépései a Google találatok eredményeinél

  1. Ha még nem rendelkezik Google-fiókkal, hozzon létre egy Google-fiókot.
  2. Menjen a Google keresőbe.
  3. Keressen rá saját magára vagy az Ön által képviselt szervezetre, és keresse meg annak információs panelét (knowledge panel).
  4. Az alján kattintson az "Igényelje ezt a panelt" lehetőségre. ...
  5. Tekintse át az információkat.
  6. Jelentkezzen be a szervezethez tartozó hivatalos webhelyek vagy profilok valamelyikére. 

A Search Console szolgáltatás tulajdonosi szinttel rendelkező felhasználója a következő jogosultságok egyikét kapja meg:

> Tulajdonos: Teljes körű ellenőrzést gyakorol a Search Console tulajdonságai felett. A tulajdonosok hozzáadhatnak és eltávolíthatnak más felhasználókat, konfigurálhatják a beállításokat, megtekinthetik az összes adatot és használhatják az összes eszközt. Egy tulajdonságnak legalább egy ellenőrzött tulajdonossal kell rendelkeznie, különben egyetlen felhasználó sem férhet hozzá a tulajdonsághoz. Kétféle tulajdonos létezik, mindkettő azonos jogosultságokkal rendelkezik:
>> Ellenőrzött tulajdonos: Valaki, aki a tulajdonjogot egy token segítségével igazolta a tulajdonjogot (például egy weboldalra feltöltött HTML-fájl segítségével). Ellenőrzött tulajdonos hozzáadásához vagy eltávolításához hozzá kell adnia vagy el kell távolítania egy tokent a webhelyen.
>> Delegált tulajdonos: Valaki, akinek egy ellenőrzött tulajdonos adta meg a tulajdonosi státuszt, ellenőrző token használata nélkül.

 

Reméljük hasznosnak találta ismertetőnket, további hasznos tanácsokhoz és szolgáltatásokhoz keressen a Geo Marketing Partner elérhetőségein

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

WHY important - Search intent in SEO

  Search intent , also known as user intent, is all about understanding the why behind a search query. In SEO, it's crucial to figuring...