13 október, 2023

SEO 2024 - mik a jövő keresőmotorjai?

A Google kimagasló piaci uralmát igyekszik az Európai Unió felhígítani, így kötelező a - szintén Google termék - Android/Linux készülékeken az eddig kizárólagos és automatikus Google Internetes kereső szolgáltatás mellett felajánlani a jelentősnek mondható webes áttekintő felületeket. Ez betekintést nyújt abba az átlag felhasználó számára is, hogy az online marketingben sok tényező és lehetőség van.

A profi SEO szakemberek pedig a munkájuk ellenőrzéséhez, további finomításokhoz használhatják ezt a listát.

További részletek:
https://www.android.com/choicescreen/

A Yahoo, Google, Bing és az orosz Yandex nem szorulnak bemutatásra, viszont a többi újszerű koncepciókat használ.

Duckduckgo - A DuckDuckGo célja, hogy olyan keresőmotort nyújtson, amely tiszteletben tartja a felhasználók adatvédelmét.  A vállalat nem követi nyomon a felhasználók IP-címét, nem gyűjt személyes adatokat, és nem használ reklámokat. A DuckDuckGo a Bing keresőmotor eredményeit használja fel, de saját algoritmussal rangsorolja az eredményeket.

Ecosia - Az Ecosia célja, hogy olyan keresőmotort nyújtson, amely nemcsak hatékony, hanem környezetbarát is. A vállalat nem követi nyomon a felhasználók IP-címét, nem gyűjt személyes adatokat, és nem használ reklámokat. A keresési eredményekből származó bevételt a fák ültetésére fordítják, főként Afrikában.

Qwant - Egy francia keresőmotor, amely a felhasználók adatvédelmére összpontosít. A vállalatot 2013-ban alapították. A vállalat nem követi nyomon a felhasználók IP-címét, nem gyűjt személyes adatokat, és nem használ célzott reklámokat. A Qwant a Bing keresőmotor eredményeit használja fel, de saját algoritmussal rangsorolja az eredményeket.

KARMA - a vállalatot 2022-ben alapították. A csapat úgy vélte, hogy a keresőmotoroknak fenntarthatóbbnak is kell lenniük, a környezetet kevésbé terhelő módon kell működniük. A vállalat nem követi nyomon a felhasználók IP-címét, nem gyűjt személyes adatokat, és nem használ célzott reklámokat. A KARMA a Microsoft algoritmusait használja fel, de átrangsorolja az eredményeket, hogy a fenntarthatóbb webhelyeket előnyben részesítse.

Yep - A  Ahrefs csapata hívta életre. Az Ahrefs egy internetet pásztázó botot üzemeltet, amely 2010 óta a nap 24 órájában, éjjel-nappal az egész webet átfésüli, petabájtnyi információt tárol, indexel és strukturál. Ezekkel az adatokkal hozták létre a világ egyik vezető SEO eszközkészletét. - A Yep keresőmotor a tartalomkészítőket a találatok felső részére helyezi, tehát az üzleti modellel a nagy értékű tartalmakat akarják ösztönözni, mivel állítólag a hirdetési bevételek 90%-át megkapják majd. A 90/10-es haszonrészesedési modell újságírókat, tartalomgyártókat, szakértőket egyaránt vonzhat és így sokkal több minőségi tartalom készülhet.

Oceanhero - Brit kezdeményezésű, Berlinben működő vállalat - jelenleg böngésző kiegészítőként működik, Misrosoft algoritmussal. Nem meglepően az Óceán védelme szempontjából rangsorolnak.

Privacywall - A Stanford Egyetemen végzett mérnökök indították - küldetésük, hogy a fogyasztók, a vállalkozások és a kormányok megvalósíthassák adatvédelmüket, és megvédjék a legfontosabb adataikat. Ma már minden nagyobb webböngészőt egy olyan vállalat irányít, amely jelentős reklámüzletággal rendelkezik, és amelynek kifejezett érdeke, hogy minden online tevékenységét gyűjtse és rögzítse.


Kereső optimalizálás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

WHY important - Search intent in SEO

  Search intent , also known as user intent, is all about understanding the why behind a search query. In SEO, it's crucial to figuring...